Гръден флайс от полулег

 

Флайс пресата от полулег изисква още по-стриктно спазване на правилното изпълнение, за да не рискувате да получите травма и да извлечете най-голяма полза от това много ефективно комбинирано упражнение за развиване и оформяне на горната област на гръдните мускули. Наклонът на тялото насочва вектора на силата да атакува директно раменните стави, а те са още по-уязвими поради това, че ръцете са в надхват под ъгъл.
 
Движението трябва да се извършва във вертикална посока

От огромно значение е движението да се извършва строго по вертикала и в концентричната и в ексцентричната фази на контракцията, за да се въздейства върху горната област на гръдните мускули . Има голяма опасност да се избутват тежестите навън (под наклон спрямо тялото), а не директно нагоре. Ако дъмбелите се изнасят встрани пред тялото, раменните връзки и сухожилия се претоварват. Когато използвате надхват под ъгъл, поради наклона, позицията е мускулно слаба и е много вероятно да се получи травма , ако позволим на тежестите да се изнесат встрани пред тялото. Особено важно е да се държат лактите под тежестите, а не зад тях, за да се избегне опасността от травми. Правилното поставяне на китките помага движението да не се отклонява от вертикала.

 

Необходимо е силно нервно импулсиране

Флайса от полулег изисква спортистът да отправя силни нервни импулси, ако иска да постигне желания резултат без да се излага на опасност. При това упражнение съществува тенденция да се оставят рамената да вършат тежката работа. Изисква се голяма концентрация, за да насочим нервните импулси към съответната област на горната гръдна област и да извлечем нужната полза от движението. Ако оставим раменете да поемат товара, рискуваме да си навлечем травма.

 

Силна концентрация и бавни съкращения на мускулите
Трябва да извършвате много концентрирано бавно движение, за да се възползвате от това упражнение. Не забравяйте да го извършвате с гръдните мускули, а не с рамената, и да ги стегнете в горната точка на вдигането, за най-голяма ефективност. Трябва да противодействате на силите на земното притегляне при спускането на тежестите надолу и така ще избегнете опасността от травми, породена от загуба на контрол в ексцентричната фаза. Не забравяйте, че не бива да допускате тежестите да се изтласкват нагоре, при достигане на най-ниската точка в движението.


Ипълнение:
В общи  линии правилното изпълнение на флайса от полулег е като при обикновените флайс от тилен лег, като се вземат предвид и особеностите им, описани по-горе.


Важно:
1. Уверете се, че избутвате право нагоре, а не навън.
2. Не извивайте гърба.

3. Концентрирайте вниманието си изцяло, за да изпращате силни нервни импулси към гръдните мускули и да устоите на естественото желание да извършвате движението с помощта на рамената. 

 

 

 

 





{START_COUNTER}