Интензивна програма за сваляне на мазнините от корема

 

Кардио тренировка
За да може вашата кардио тренировка да си свърши работата и да изгори мазнините, то вие трябва да я правите без никакъв гликоген в мускулите. С други думи, трябва да сте във въглехидратен дефицит или в противен случай мускулите ви просто ще използват гликогена за гориво, захранващо аеробните упражнения. Е, никакви мазнини няма да бъдат изгорени. Най-доброто време за изпълнение на кардио тренировката е да я правите като първото нещо сутрин след ставане от сън, на празен стомах или само на чаша протеин, или веднага след силовата тренировка. Видът на кардио тренировката е на свободен избор според вашите предпочитания:  бягане, колоездене, ролери, или в залата - велоергометър, бягаща пътека, крос тренажор или степер, с изключение на плуването, което не позволява температурата на тялото да се повиши достатъчно.

Друг момент от суровата действителност е, че кардио тренировката трябва да бъде интензивна. Мързеливото разхождане по бягащата пътека просто няма да изгори достатъчно калории. Доста по - ефективна като натоварване е интервалната тренировка или включването на къси спринтове, последвани от по-бавно темпо, позволяващо кратко възстановяване до следващия интервален спринт. Постепенно увеличавайте както продължителността, така и интензивността на кардио тренировката, докато достигнете до 45-60 минути дневно 4 до 6 пъти седмично. Повечето съвременни бягащи пътеки, велоергометри и крос тренажори позволяват да се следи на монитора времето и изгорените калории. Така всеки път можете да се опитвате да изгорите няколко калории повече. За да направите кардио тренировката си по-приятна, можете да си вземете уокмен или СD с любимата музика.
 
Суплементи
Фет бърнърите могат да ви помогнат да изчистите малко по-лесно мазнините, ако правите всичко изброено дотук правилно. Но не разчитайте само на тях. Те не са магически хапчета, които ще изчистят мазнините ви, ако вие не спазвате диета и не правите кардио тренировка.

Най-накрая достигнахме до тренировката на коремната преса. Изпълнявайки по 2 серии от посочените по - долу упражнения в 15 до 25 повторения през ден, вие ще натоварите коремната преса от всички възможни ъгли. Тази тренировка ще ви осигури оформяне на плочките и когато издухате мазнините, отдолу ще излязат диамантено твърдите плочки на коремната пресата.

 

Повдигане на краката от вис
Вие може да повдигане краката от вис на висилка или шведска стена, ако имате достатъчната сила на хвата или другият вариант е от лакътна опора да изпълнявате същото движение. Два фактора определят трудността на това упражнение за вас: първо, колко са здрави коремните ви мускули и второ, колко са тежки бедрата ви. Човек с по-тънки крака ще вдига по-малка тежест. Увисвате с тяло вертикално надолу.Като  държите  трупа  неподвижен, повдигате коленете към гръдния кош, опитвате се да ги задържите в най-горно положение секунда - две и после ги отпускате бавно. Както при всички упражнения за коремната преса издишвате, докато натягате пресата. В случая повдигате краката. Когато започнете да правите 2 серии по 25 повторения, опитайте се да изпълнявате упражнението с прави крака. Сега вече ще усетите болката, но си заслужава, защото заедно с нея мускулите стават по-корави..


Повдигане на таза от лег
От хоризонтален лег повдигате краката и таза право нагоре. За да сте стабилни, е добре да се хванете с ръце за лежанката. Държите коремната преса под постоянно напрежение и правите къси, мощни повторения. Краката са събрани един до друг и ги повдигате заедно с таза, докато кръстът се отлепи от лежанката. Само раменете и горната част на гърба остават прилепени до лежанката. Краката са само леко свити в коленете.
Ако досега не сте тренирали пресата, ще ви бъдат необходими най-малко 2 седмици тренировки, за да направите 2 серии по 15 повторения. Не се притеснявайте, ако упражнението ви е трудно и правите едва няколко повторения в първите дни. Продължавайте да работите и резултатите няма да закъснеят.


Повдигане на краката от седеж
Още едно упражнение, при което се повдигат краката, но то се изпълнява от седеж на лежанка. Това не означава, че упражнението е лесно, напротив то е трудно. Сядате напречно на хоризонтална лежанка и се хващате  за нея, осигурявайки си нужната опора.  Започвате да повдигате краката,  които са  прилепени  един  до друг до пълна контракция на коремните мускули. Тази контракция се наблюдава, когато коленете ви достигнат най-горната плочка от пресата.


Коремни преси под постоянно напрежение
Това е най-известното упражнение за трениране на коремните мускули, но то се изпълнява и най-погрешно. Доста хора тренират повече кръста, отколкото пресата. За правилното изпълнение на това упражнение сгъвайте тялото напред, използвайки коремните мускули.   Повторенията са къси икоремната преса е под постоянно напрежение. Не отпускайте мускула нито в най-горно, нито в най-долно положение.

За изпълнение на упражнението е необходима специална лежанка под обратен наклон, с място за фиксиране на стъпалата. Обикновено всяка една фитнес зала разполага с такава. След като сте фиксирали стъпалата, заемете изходно положение, при което пресата е натегната, а гърбът е отлепен от лежанката. След това тръгнете рязко нагоре и се придвижете 20-30 см напред. Никога не полягайте до бедрата! Това е най-бруталното упражнение от цялата програма и щом започнете да го правите правилно, плочките ви ще станат стоманени!

 

Наклони встрани на скрипец
Накрая искаме да натоварим и косите коремни мускули, които наподобяват клавиши на пиано, намиращи се встрани от коремната преса. Когато се тренират правилно, те допълват пресата, придавайки и завършен вид. Косите коремни мускули се натоварват при наклони на тялото встрани. За случая използваме скрипец. Накланяте се встрани или образно казано се опитвате да допрете подмишницата до бедрото. Разбира се, вие никога няма да можете да осъществите тази среща, но това е начина да натоварите косите коремни мускули.


Заключение

Това е цялата програма. Вие имате десет седмици да превърнете вашите мечти в реалност и можете да го постигнете, ако се придържате към програмата. Изпълнявайте правилно диетата, кардио тренировката и упражненията за коремните мускули и скоро ще бъдете един от тези мъже и жени, постигнали своите цели, и ще се различавате от другите, които само говорят за това. 

 





{START_COUNTER}